06 11 68 38 92 info@verhoevenmalden.nl

Boomstronken verwijderen

Wilt u boomstronken verwijderen? Verhoeven Malden kan u dan van dienst zijn als u in de buurt van Malden, Nijmegen of Groesbeek woont. Een boomstronk of stobbe is vaak een lelijk restant of zelfs gevaarlijk, zeker bij kleinere stammen. U zult niet de eerste zijn die zich verstapt op een in het gras verstopte boomstronk. Het weghalen van een boomstronk is vaak dan ook geen overbodige luxe.

Boomstronken verwijderen kosten

De kosten van boomstronken verwijderen hangt af van een aantal zaken. Denk aan het soort boom, omvang stronk en of deze op een gemakkelijk te bereiken plaats bevindt. We kunnen het  u hoe dan ook vrijblijvend  vertellen. Neem dus gerust met ons contact op voor een prijsopgave.

Werkwijze: stronken frezen of verwijderen met rooiriek

Een boomstronk verwijderen gebeurt doorgaans op twee manieren: met een zogenaamde rooiriek of met een stronkenfrees. Welke methode het beste is hangt af van de specifieke situatie.

Een frees verpulvert het hart van de wortelkluit tot snippers. Dus niet alleen de stronk maar ook de onderliggende boomwortels. Zo zal de boom ook niet weer uitlopen. Deze snippers hoeven niet verwijderd te worden, want ze verteren gemakkelijk in de grond.  De restanten vormen dus prima compost voor uw tuin. Deze methode gebruiken we het meest.

Met een rooiriek rooien we de hele wortelkluit zoals de naam al aangeeft. Dit doen we vooral bij kleinere bomen. Dit doen we zowel bij stronken als hele bomen. Complete bomen ontwortelen kunnen we dus ook doen.

Er is nog een derde manier, te weten verwijderen met de hand. Dit doen we alleen bij zeer kleine bomen of coniferen, omdat dit erg arbeidsintensief is. Naast het weghalen van boomstronken verwijderen we ook  hele bomen en  struiken. Het verwijderen van een boomstronk kan dus op verschillende manieren en met diverse hulpstukken. Afhankelijk van het soort stronk en situatie kan de manier waarop dat het beste gedaan kan worden verschillen. Wij klaren de klus hoe dan ook omdat we voor ieder geval de passende oplossing hebben.

Contact 

Wilt u weten wat de kosten zijn van het verwijderen van een of meerdere bomen? Neem dan vrijblijvend contact op met ons: 06 11 68 38 92 of mail naar info@verhoevenmalden.nl Ook voor overige vragen kunt u uiteraard bij ons terecht.